Pakej Pulau Perhentian • Pakej Terbaik 2017 • Melancong.com.my
Pulau Perhentian Turtle BayPulau Perhentian View

Pakej Pulau Perhentian

Pakej Perhentian Menjadi Perhatian Pelancong Dunia Bagi Pengemar Keindahan Pulau & Pantai


 

Inginkan Pakej Percutian Pulau Perhentian? Inginkan Pakej Percutian Pulau Perhentian?
Sila rujuk senarai pakej-pakej yang disediakan dibawah. Seperti kebanyakan ramai yang tahu, Pulau Perhentian menjadi salah satu destinasi pelancongan pulau dan pantai indah yang mendapat perhatian ramai. Kebanyakan pasangan pengantin memilih pulau indah sebagai destinasi bulan madu mereka.


Pulau Perhentian juga jangan anda lewatkan. Berlokasi 21km selepas pantai Terengganu, pulau ini terdiri dari Pulau Perhentian Besar dan Pulau Perhentian Kecil.

Ditutupi oleh hutan yang masih menawan, pohon-pohon kelapa yang terayunkan oleh angin, pantai berpasir lembut dan dikelilingi oleh laut berwarna biru safir, Pulau Perhentian merupakan nirwana bagi para nelayan, burung yang bermigrasi dan tentunya pada lokasi yang tahu akan tempat indah.

Berlokasi di dekat tepi Pulau Redang Marine Park, laut pulau Perhentian yang dipenuhi karang memiliki pemandangan bawah laut yang sangat bagus untuk snorkeling dan menyelam.

Anda juga dapat memesan kapal pelayaran ke pulau ini, dan menyewa kapal untuk menjelajahi teluk-teluk dan gua terpencil. Perjalanan ke pulau tropis ini sungguh wajib bagi mereka yang suka dengan selancar angin, berlayar, berkano, dan memancing laut dalam.

Dari kedua pulau ini, Pulau Perhentian Kecil lebih sesuai bagi para backpacker. Di sini, Anda dapat menemukan berbagai jenis pilihan hemat, baik untuk makanan maupun tempat penginapan.

Sedangkan Pulau Perhentian Besar lebih maju dan menawarkan fasilitas yang lebih baik. Namun demikian, kedua pulau ini memiliki pondok, wisma, dan kawasan perkemahan.


Ke Atas

Scuba In Malaysia
Ingin Dapatkan Tips & Promosi Percutian?
Lebih 15000 langganan ketika ini dan ramai telah sertai!
Maklumat anda tidak akan dikongsi dengan pihak ketiga